Ironman 11

BRAZILIJA 98 (P. Seguro)

Kaj vse se človeku lahko pripeti na eni tekmi, skoraj ne moreš verjeti.

Tri dni pred tekmo sem zbolel na zgornjih dihalnih poteh. Takoj sem začel z antibiotiki, ki jih nosim s seboj in večer pred tekmo sem pojedel še zadnjega ter zjutraj štartal. Po stotih metrih plavanja sem udaril plavalca ob sebi v glavo in si zvil palec desne roke.

Ko sem se usedel na kolo sem le s težavo na okrepčevalnicah jemal polne bidone, saj me je vsak sunek zabolel. Na 70 km me je pa neznansko začela boleti cela rit, kar mi nikakor ni bilo jasno zakaj (na 24 urnem kolesarjenju me ne). No počasi sem ugotovil, da sem pod sedež zataknil še eno rezervno zračnico in zaradi spremenjene anatomije sem čutil neznanske bolečine. Sodnik me je za lažji prekršek vožnje v zaveterju ustavil in kaznoval s 3 minutami pribitka.

Ko sem prikolesaril v cilj, so me sneli s kolesa in posadili v šotor z kozarcem vode na mizi. Po treh minutah sem ves jezen oddrvel se preobut in na tek. Potrebo po obisku stranišča sem enostavno ignoriral, saj je bilo že veliko časa izgubljenega, vendar ne za dolgo. Ko ob progi v mestu ni bilo nobenega stranišča več, sem videl da ne bo šlo drugače. Pograbil sem list papirja na cesti in skočil pod cesto v trnje. Ko sem s kopalkami pod koleni tako blažen čepel, sem začutil mravljince v nogah, kar je ponavadi posledica dehidracije, kar pa v danem momentu kljub 30 dtop in 95 % vlagi skoraj ni bilo mogoče. Pa pogledam navzdol in vidim, da so bili mravljinci resnični – mravlje faraonke so se mi zajedle v noge. Poskakoval sem po robidovju s hlačami pod koleni in s papirjem otepal mravlje. Ker sem na koncu spet lovil peto mesto med profiji, sem čisto izčrpan padel na masažno mizo, kjer pa mi niso znali drugače pomagati, kot da so mi stresali noge, kar pa mi je povzročalo krče v stegnih. Vsi so ležali napol goli, mene pa je zeblo kot psa. Ko sem šel oskrbet zvit palec mi je glavni zdravnik tako zategnil elastični povoj, da so bili kmalu vsi prsti tako črni kot poškodovani. Ker se mi je začelo vrteti v glavi, sem odšel na infuzijo, kjer me je po četrtem izredno bolečem vbodu le našla žilo. Tulili smo kot bi nas dajali iz kože. Ko pa se je iztekla prva steklenička, mi je ob menjavi po nesteči potegnila iglo iz žile in zadeva je šla skoraj iznova. Zdravnik pa mi je potrdilo za zavarovalnico po tridnevnem iskanju napisal šele na letalu, ko sva skupaj letela v Rio.

Pa še ni konec. V Salvadorju so me še premestili na drugo letalo in zato izgubili kovček s kolesom, katerega mi je uspelo najti šele po lastnem telefonskem urgiranju čez dober teden.

Plavanje: 0:56:00 | Kolo: 5:13:00 | Tek: 3:11:00 | Skupni čas: 9:20:00