Miro si je pritekel zmago

um2013tekZadnji dan Ultramana sta si Miro Kregar in Alexader Ribeiro že po prvih kilometrih nakazala, da upravičeno veljata za prva favorita in si s tempom okrog 4min/km, pritekla nekaj minut prednosti.

Prvih dest kilometrov sta pretekla v štiridesetih minutah in še naprej vztrajata v tem tempu. Vzhaja sonce in kmalu se bo začela vročina.

Obetaven začetek teka in (žal) nova kazen za Mira

Žal naj bi Miro dobil kar dvanajst kazenskih minut pribitka, ker naj bi se eden izmed članov njegove spremljevalne ekipe med vožnjo nagibal skozi okno kombija. To pomeni, da bo moral Miro za zmago teči skoraj 45 minut hitreje od skupno vodečega po dveh dneh Tima Sheeperja, oz. slabe pol ure hitreje od Alexandra Ribeira.

Alexandre in Miro sta prvih 21 kilometrov pretekla s časom okrog 1.29 in imata okrog deset minut prednosti pred zasledovalci, oz. Jamesom Playerjem, medtem ko vodilni po dveh dneh, Tim Sheeper, zaostaja še nekoliko več.

um2013tek1Miro teče ‘kot norec’

Miro se je po dobrih dvajsetih miljah ‘odlepil’ od tekmecev in začel neusmiljeno bitko s časom. Menda teče v izjemno hudem tempu, oz. kot je zapisal tviteraš Jim Gourley ‏@jim_gourley “MIRO RUNS AWAY FROM RIBEIRO LIKE A MADMAN!”

Miro je polovico proge, 42 kilometrov, pretekel s časom 3.01 in naj bi, po neuradnih podatkih, imel 10 minut prednosti pred Alexandre Ribeirom in 22 minut pred Jamesom Playerjem.

Upoštevaje 12 kazenskih minut, Miro zaostaja (samo???) še 27 minut za Ribeirom. Mu bo uspelo?

Po 39 pretečenih miljah je Miro občutno povečal svojo prednost pred zasledovalci, v skupnem seštevku in je že prehitel Tima Sheeperda. A. Ribeiro je imel krizo in domnevne težave s krči, tako da je zdrsnil na tretje mesto, Miro pa počasi, a vztrajno zmanjšuje razliko. Tekma se bo odločala na zadnjih 21 kilometrih, trenutno pa so vse karte odprte.

Ribeiro ima težave s krči v nogah in trebuhu, če Miro zdrži v svojem tempu ima lepe možnosti za zmago. Po toliko letih truda si jo nedvomno zasluži.

Dvanajst kilometrov pred ciljem je Mirko prevzel vodstvo tudi v skupnem seštevku in teče zmagi nasproti…

19.30 – Po dvajsetih pretečenih miljah je Miro začel ustvarjati vrzel, saj še naprej vztraja v svojem tempu, medtem ko je Alexandre, s katerim sta do sedaj tekla z ramo ob rami, svoj tempo nekoliko upočasnil.

20.00 – Mirko se je otresel Ribeira in začel bitko s časom.

20.15 – Na polovici današnje tekaške preizkušnje (84 km) ima Miro pred Ribeirom, ki teče na drugem mestu, trenutno 9 minut prednosti.

20.17 – Miro je polovico proge, 42 km, pretekel s časom 3.01

20.20 – Na Havajih je ura 9.20, trenutne temperature na progi pa že presegajo 31 stopinj.

20.35 – Po neuradnih podatkih naj bi imel Miro 10 minut prednosti pred Alexandrom Ribeirom in 22 minut pred Jamesom Playerjem, ki je trenutno tretji.

20.45 – Vodilni po prvih dveh dnevih Ultramana Tim Sheeperd počiva na maratonski razdalji. Videti naj bi bil precej izmučen. Njegovega časa žal še ni, ampak veliko večino svoje prednosti pred Mirom je že izgubil.

21.10 – Ribeiro naj bi počival. Domnevno ima težave s krči.

21.30 – Miro je v skupnem seštevku že prehitel Tima Sheeperda, zmanjšal pa je tudi zaostanek za Ribeirom, ki ima trenutno krizo. Karte so po devetintridesetih miljah povsem odprte in Miro ima še vedno možnosti za zmago.

20.40 – Razmere na progi naj bi bile precej težke in večina tekmovalcev se sooča s krizo, med njimi tudi A. Ribeiro, ki zdaj teče kot tretji. Zadnjih 21 kilometrov bo odločilnih.

um2013tek222.08 – Trenutno je vse v Mirovih nogah. Ribeiro se sooča s krči v nogah in trebuhu.

22.30 – Miro trenutno vodi v skupnem seštevku, do konca pa ima še slabih 12 km. Počuti se dobro.

23.14 – Ženska tekmovalka Hillary Biscay zaostaja le še minuto in pol za drugouvrščenim.

23.18 – Miro ima do konca le še tri kilometre in še vedno vodi. Ribeiro zaostaja za 45 minut.

23.30 – Miro je že viden s ciljne črte.

23.35 – Zmagovalec Miro je v cilju. Za uradno potrditev naslova svetovnega prvaka u Ultraman triatlonu je potrebno počakati še na prihod Alexandra Ribeira.

23.40 – Uradni skupni čas Mira Kregarja (vključno s kazenskimi pribitki) je 23:42:07, s čemer je Miro, navkljub 18 minutam časovnega pribitka, dosegel absolutni rekord Ultramana v svoji kategoriji 50+.

um2013-cilj

00.00 – Še vedno čakamo na prihod Alexandra Ribeira.

00.10 – Pravo presenečenje. Kot druga, se cilju približuje Hillary Biscay, ki bo očitno, poleg ženske zmage, osvojila tudi drugo mesto v skupni razvrstitvi.

00.30 – Navdušenje nad tekmovalko Hillary Biscay ob prihodu v cilj.

00.35 – Kot tretji je v cilj pritekel James Player.

00.50 – Alexandro Ribeiro je v cilj pritekel, več kot uro za Mirom, s časom 7.42. Počakati je potrebno še na prihod na Tima Sheeperda, s katerim sta še vedno v boju za drugo, oz. tretje mesto med moškimi.

01.00 – Prihod in čas Alexandra Ribeira je zgolj potrdil, da je Miro Kregar tudi uradno svetovni prvak in zmagovalec Ultraman triatlona.