ULTRA TRIATLONEC MIRO KREGAR PRED STARTOM NA SVETOVNEM PRVENSTVU V ULTRAMAN TRIATLONU NA HAVAJIH

Danes ob 18:30 po našem času je v zalivu Kailua Baya trobljenje iz velikanskih školjk oznanilo začetek dvaintridesetega svetovnega prvenstva v Ultraman triatlonu.

Tekmovalci v 3 dneh obkrožijo veliki havajski otok, Big Island – Hawaii.

10 km plavanja, 421 km kolesarjenja in 84 km teka so razdalje s katerimi se bo v treh tekmovalnih dneh in treh etapah tokrat že enajstič spopadel triatlonec  Miro Kregar. Ob neudeležbi šestkratnega zmagovalca, brazilca, Alexandra Ribeira, je Miro najtrofejnejši letošnji tekmovalec, saj ima kar 6 uvrstitev na zmagovalne stopničke – 2 x 3 mesto, 3 x 2 mesto in leta 2013 tudi naslov svetovnega prvaka.

Je pa tudi drugi najstarejši, kar pomeni, da se bo na kaki 23 ur dolgi progi spopadal z mnogo mlajšimi tekmovalci, prvouvrščenimi iz kvalifikacijskih tekem na Floridi, Kanadi, Braziliji in Avstraliji. Seveda računa na svojo bogato zbirko izkušenj, kaj pa bo to pomenilo na bojnem polju, pa bomo kmalu videli vsak dan sproti. Največkrat se mu zalomi na plavalnem delu, ko je enkrat na kolesu, se zadeve začnejo obračati, tekaški dvojni maraton zadnjega dne pa je zmagal kar 7 x, s časom 6 ur 14 min pa drži peti najboljši čas vseh časov.

Dogajanje lahko spremljate:

prek FB Mira Kregarja

https://www.facebook.com/miro.kregar

in FB organizatorja:

https://www.facebook.com/UMWCHawaii/?fref=ts

 

01kregar2016

02kregar2016

03kregar2016

DCIM100GOPRO